Sim Only Providers

Het aantal mobiele providers waar je een sim only abonnement af kunt sluiten, is de laatste jaren sterk toegenomen. Jij kunt als consument door de onderlinge concurrentie profiteren van zeer lage tarieven. Ben je benieuwd hoeveel geld jij kunt besparen met een nieuw sim only abonnement? Vergelijk dan nu de meest actuele deals van de volgende sim only providers met onze onafhankelijke vergelijker: 

Waarom overstappen naar een andere provider?

De belangrijkste reden om over te stappen naar een andere provider is de prijs. Zeker wanneer je al langere tijd bij dezelfde provider bent aangesloten, is de kans groot dat je meer betaalt voor je abonnement dan nodig is. Bovendien kunnen je wensen met betrekking tot het abonnement in de loop der tijd veranderd zijn. Waarschijnlijk maak je net als de meeste mensen meer gebruik van mobiel internet en ben je minder gaan bellen. In dat geval past je huidige abonnement niet meer goed bij je smartphonegebruik. Met onze vergelijker vind je eenvoudig een abonnement dat aansluit bij jouw behoeften tegen de laagste prijs.

Welke mobiele provider is het goedkoopst?

De grote onderlinge concurrentie heeft niet alleen gezorgd voor scherp geprijsde sim only abonnementen, de providers zijn ook nog eens zeer transparant wanneer het gaat over de tarieven die zij hanteren. Hierdoor is het heel eenvoudig geworden om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Je bent het goedkoopst uit wanneer je kiest voor een kleine speler op de markt die de diensten aanbiedt via het netwerk van één van de grotere spelers: KPN, Vodafone en T-Mobile. Zo’n kleine speler wordt een MVNO genoemd, een Mobiele Virtuele Netwerk Operator.

  • KPN: Budget Mobiel, Simyo, Telfort en Youfone
  • Vodafone: Hollandsnieuwe en Ziggo
  • T-Mobile: Ben, Simpel, en Tele2

Je vindt de goedkoopste provider van dit moment eenvoudig via onze vergelijkingstool.

Waar let je op bij het vergelijken?

Als je gaat kijken naar de inhoud, is het goed om een abonnement te kiezen dat aansluit op jouw huidige smartphonegebruik. Bovendien is het verstandig om te letten op het mobiele netwerk waar je gebruik van maakt. Daarnaast let je ook op de contractperiode, de looptijd van je abonnement is van invloed op de prijs. Tot slot kun je letten op voordelige acties in combinatie met andere diensten die het abonnement financieel nog aantrekkelijker kunnen maken. 

Kies een passend abonnement

Een sim only abonnement is passend wanneer deze inhoudelijk goed aansluit op jouw smartphonegebruik. Kijk daarom eens op de meest recente factuur hoeveel data en belminuten je gebruikt en stem je nieuwe abonnement daar op af. Laat jij je op dit moment juist beperken in je dataverbruik door jouw abonnement? Kies dan een databundel met meer MB’s.

Welk mobiele netwerk wil je gebruiken?

Je kunt in Nederland gebruikmaken van 2G, 3G, 4G en 5G, dit staat voor mobiele netwerken van de 2e t/m de 5e generatie. Hoe jonger het netwerk, des te sneller kun je onderweg internetten. Op dit moment starten KPN, Vodafone en T-Mobile met het activeren van het allernieuwste mobiele netwerk: 5G. Het is wel belangrijk dat het abonnement dat je kiest het gebruik van jouw voorkeursnetwerk ondersteunt. Wil je gebruik maken van 5G, dan moet niet alleen je abonnement, maar ook je smartphone daarmee compatible zijn. 

De contractperiode

Bij het afsluiten van een sim only abonnement kun je meestal kiezen tussen een abonnement van 1, 12 of 24 maanden. Hoe langer de looptijd, des te lager de prijs. Je kunt bij een vast contract voor langere tijd profiteren van lage prijzen, maar je zit dan ook langer aan dezelfde provider vast. Met een maandcontract kun je flexibel van provider wisselen en altijd profiteren van betere deals. 

Combikortingen

Steeds meer providers bieden naast mobiele telefonie ook andere diensten aan zoals internet, digitale televisie, vaste telefonie en energie. Het wordt vaak erg aantrekkelijk gemaakt om je abonnement uit te breiden met verschillende diensten. Het kan inderdaad voordelig zijn om te kiezen voor combikorting, maar dat is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Vergelijken en direct overstappen

Met onze vergelijker kun je in één oogopslag de beste sim only deals van dit moment vergelijken. Kies de deal die het beste bij je past en regel direct je overstap. Met de gratis overstapservice van je nieuwe provider kun je al binnen twee weken overstappen zonder dat je zelf iets hoeft te regelen. Je neemt je oude telefoonnummer mee naar je nieuwe provider en zit geen moment zonder bereik. Sluit vandaag nog een sim only abonnement af en begin direct met geld besparen. Want overstappen loont altijd!